The Block: W.

Voor:

Het huis

Het kot

Maandag 28-06-10

Onze bouwvergunning is binnen! Goedgekeurd en al! Dit wil zeggen dat we binnen 35 dagen kunnen starten met de verbouwingen. Eerst is het kot aan de beurt. Het ‘kot’, dat is onze benaming voor het eeuwenoude huisje (anno 1880) dat op ons achtererf staat. Dat staat namelijk op instorten en aangezien wij ‘zonevreemd’ zitten (in agrarisch gebied), zouden we het niet meer mogen heropbouwen, moest het vanzelf instorten. Duimen dus maar dat er geen windhoos passeert…
Alhoewel het ons zicht op de tuin voor een stuk ontneemt, willen we het toch heropbouwen. De extra bergruimte zal later van pas komen, er komt ook een garage en fietsenstalling in. En om het belangrijkste niet te vergeten: we zullen er ook tijdelijk ons intrek moeten nemen, op het moment dat ons huis verbouwd wordt.

Donderdag 12-08-10

Manlief gaat in allerijl dakpannen afhalen van het ‘kot’. Gisterenavond werden we door de buren verwittigd dat de loonwerker op vrijdag en zaterdag de boel komt platsmijten. Dat wordt werken geblazen!
De pannen worden zoveel mogelijk gerecupereerd en dus moeten ze eerst worden afgehaald. Na de nodige hindernissen (wespen!) is de klus tegen vier uur al geklaard. Maar dan moet nog alles uit het kot worden gehaald en de electriciteit afgesloten. Aanpoten dus.

13-08-2010

Als dat maar goed gaat… op vrijdag de dertiende komt de loonwerker op acht uur ‘s morgens opdagen met een kraan en een paar containers. Hij mag van de boer die het weiland achter onze grond bezit, wel over de weide rijden, via onze schapenweide tot bij de kotjes. Hij begint gezwind met de afbraak (ons dak geeft wat problemen omdat het hout zo rot is, dat het verpulvert op het moment dat hij het met zijn kraan wil optillen). We vinden hele schatten op onze zolder, gaande van een rotte jas die er al twintig jaar hing tot een antieke schoolbank die door ons in extremis wordt gered.
Tegen de avond rest er niets meer van de kotjes, behalve een hoopje stenen.
Fiona is sterk onder de indruk van de kraan die alles opeet en besluit ‘s avonds om bij oma te gaan logeren.

14-08-2010

Die morgen ben ik ultravroeg op en zie ik de loonwerker om 7u aankomen, vanuit de nevel op het weiland. Hij begint met de opkuis, die uiteindelijk nog tot de middag zal duren. Wij mogen nog een paar restjes rommel in de container mikken en zijn zo verlost van het grootste deel van onze geerfde vuiligheid. Tenslotte wordt ook nog een grote buxus verplaatst die vlakbij het huisje stond, en zich snodelijk op het pad van onze oprit bevindt. Hij krijgt een (laatste) rustplaats tussen de fruitbomen.

26 en 27-8-2010

Verhuis naar W. Chaotisch, zoals al onze ondernemingen (reken daar maar de kinders bij 😉 ). Gelukkig kunnen de kindjes terecht bij oma. Linus moet voor de eerste keer mama voor langere tijd missen. Maar hij doet dat goed ons manneke. Fiona, die is altijd wel te vinden voor vakantie bij oma.
Uiteindelijk kunnen we vrijdag de deur achter ons toetrekken in Gent en vertrekken we met volgeladen auto.

28-8-2010

Je kunt het een ietwat ongelukkige timing noemen, om de dag na je verhuis, je hele voortuin te laten omwoelen om daar drie putten in te dumpen (als in 10000 l regenwaterput, 5000 l regenwaterput en 2500 l septische put). Maar ja, we hebben het ook overleefd. Al zal deze plaatsing in de annalen van mijn fantastische nonkel Ignace, de aannemer in kwestie, geschreven worden als “de dag waarop ik veeli n mijn haar schartte”. De hectische bedoening liet niet toe dat ik veel foto’s nam, daarom beperken we ons tot deze:
Trouwens, dat we zo’n grote putten steken, wil niet zeggen dat het hier veel moet regenen he mensen…

De planten die u links in beeld ziet, zijn daarna voor de helft gewoon in de aarde verzwolgen, toen de dijk doorbrak en de put plots begon vol te stromen.

18-09-2010: Na een week goed doorpoten en heel veel hulp van de schoonpapa, kan manlief zaterdagmorgen met heel veel helpers reeds de beton gieten! Van ons kot welteverstaan. Ja dat kot waar we tijdelijk gaan moeten resideren. Aan dat beton gieten ging veel vooraf: funderingen opgraven, bekisting maken, riolering leggen, buizen voorzien voor vanalles…. Maar het is gelukt! In een tweetal uurkes was alles gefikst – bedankt iedereen (S, N, J.B, J.L, M., K., G.) die komen helpen zijn!

the workforce…


3 thoughts on “The Block: W.

  1. Pingback: Een been - 2 becomes 4

  2. Pingback: Verhuisd - 2 becomes 4

Comments are closed.