Reisperikelen

Posted on

De laatste week is er nogal veel te doen geweest rond onze bagage voor de VS-reis.
Het begon met twee nieuwe valiezen uit de Makro, waarvan de volgende dag bleek dat er 1 te groot was volgens de normen van Delta Airlines.

Dus gingen we de grote valies inruilen voor een kleinere, wat een beetje zonde is, want de grotere ging bij latere reizen zeker nog van pas komen. Ik begon al te plannen hoe we alles in die valiezen gingen krijgen want: met een baby gaan kamperen, dat betekent een hoop bagage.

Maar mag een baby eigenlijk bagage meenemen op een vliegtuig?
Dus mailde ik deze morgen naar het reisbureau om te vragen wat de bagageregels van Delta precies waren. Op hun website staat veel uitleg maar ik begon door de bomen het bos niet meer te zien. Het reisbureau wist mij te vertellen dat er maar 1 stuk bagage van 22.5 kg toegelaten was per persoon en dat je voor een baby niks mag meenemen. Belachelijk niet? Onze tent alleen weegt al 8kg denk ik.

Van pure miserie dan maar naar Delta zelf gebeld. Daar zouden ze toch moeten weten hoe de vork in de steel zit.
De vriendelijke mevrouw aan de telefoon wist mij te zeggen dat we wel degelijk twee stuks per persoon mochten meenemen. De regels waren nog maar pas veranderd en wie voor 23 mei had geboekt, zat safe. Oef. En voor een baby mag je wel degelijk 1 stuk bagage van 10 kg meenemen.
Zo – dat lost al heel wat op. En nu maar hopen op een voorspoedige reis.