Fiona 14 maand

Posted on

Maandag mocht Fiona 14 maand op de kalender afstrepen, haar neefje Pepijn heeft er reeds 4 achter de kiezen.

En hoe kan je die 14 maand beter vieren dan met een exclusieve verwendag door moeke? De creche was namelijk dicht en moeke heeft zich door files en al heen richting Gent begeven.
Fiona mocht in de voormiddag gaan wandelen in de Bourgoyen en dat leverde deze mooie plaatjes op:

Inderdaad, Fiona moet dringend eens naar de kapper. Haar pluimpjes beginnen wat lang te worden.

Wat er voor de rest nog te melden valt?

  • Tanden: op 14 maanden is de stand: bovenaan drie tandjes en onderaan vier (naast haar twee middenste komt er telkens eentje bij)
  • Taal: ze begint mama en papa frequenter te gebruiken. Eigenlijk vooral mama dan. Dat vond ze van tevoren precies vanzelfsprekend. Naast mama en papa noteren we: baaa(l), poe(s) en poepoe (voor hond)
  • Zo weinig woordjes als ze zegt, zoveel lijkt ze te begrijpen. Bij het boekjes lezen moet je alle dieren opnoemen met bijhorende geluiden, die ze dan probeert na te doen. Ze begrijpt dat melk om te drinken is en dat die eerst in de microgolf moet (al vindt ze het niet leuk). Neusje spoelen gaat steeds gemakkelijker, alsof ze weet dat ze moet stilliggen en dat het dan sneller over is. Als we haar gaan halen in de creche weet ze dat ze eerst haar trui en schoenen moet aantrekken. En naar buiten gaan begrijpt ze maar al te goed. Dan neemt ze haar trui en loopt ze naar de deur.

One thought on “Fiona 14 maand

Comments are closed.