Plensbui

Posted on

Gisteren trok ik, ondanks het slechte weer, met de fiets naar het Zuid om Fiona haar nieuwe identiteitskaart af te halen.

Ik had met manlief afgesproken aan het Administratief Centrum. Daarna nog een blitsbezoekje aan de bib en het winkelcentrum. Toen besloten we naar huis te gaan.
Toen we uit het winkelcentrum kwamen begonnen de eerste grote druppels te vallen. En het begon hard te waaien. Na wat gepruts op de fiets, werd Fiona in haar jas en fietshelm gehesen. Het begon steeds harder te regenen. Papa was zo galant om zijn regenjas op te offeren zodat Fiona niet doornat ging worden, maar aangezien de hemelsluizen toen helemaal opengingen, bleek dat geen optie.

Toen kreeg ik een lumineus idee. Ik had deze week een kindje in de creche gezien met een rood regenjasje van Jip en Janneke aan. En toen bedacht ik dat we vlakbij de Hema waren en dat ze dat jasje daar waarschijnlijk wel verkochten. Dus spurtte ik naar binnen door de plensbui, terwijl manlief met Fiona schuilde.
En ja hoor, daar hingen ze te blinken, de regenjasjes. De kleinste maat was wel 86/92 maar beter te groot dan te klein. Dus kon ik Fiona enkele minuten later in een gloednieuw regenjasje hijsen.

Ze vond zich wel cool, had ik de indruk. Ze heeft heel de tijd haar armen uitgestoken, achteraan bij papa op de fiets.
Of ‘t moest zijn dat ze zich maar bleef afvragen waar haar handjes naartoe waren natuurlijk… ๐Ÿ™‚


2 thoughts on “Plensbui

  1. Hoi. Zou het kunnen dat je Wolfje gezien hebt?
    Wij hebben dat rode regenjasje van Jip en Janneke namelijk nog maar een aantal weken, en hij vindt het echt de max om daarin te zitten. Ik gooi er grote ogen mee in en buiten de crรจche. Subiet wordt ‘t nog een echte trend ๐Ÿ™‚

    Ik heb me nochtans onlangs ook een ‘kangoeroe-regencape’ voor over de draagdoek aangeschaft (zeg maar plastieken regentent voor max. 2 kindjes in een draagdoek+mama of papa, inclusief een kapje voor een baby op de buik en eentje op de rug, echt een maf ding), maar Wolf vindt zijn eigen regencape van de Hema precies veel cooler. Hij zit de hele tijd te zingen en te wippen onder dat ding (en de voorbijgangers maar kijken naar mijn ‘dansende rode bult’).

  2. Ik dacht eigenlijk dat het kindje met het rode regenjasje in de creche een (al wat ouder) meisje was. Maar ik had haast dus ik heb eigenlijk niet zo goed gekeken…
    Fiona is precies ook gek van dat jasje. Straks wordt het inderdaad nog een trend ๐Ÿ™‚

Comments are closed.