Nu voor iedereen… Fiona… in Parijs

Posted on

De laatste dagen waren we in Parijs. Om onze familie op de hoogte te houden heb ik enkele dingen gepost onder paswoord.


Nu we terug zijn, wil ik iedereen wel laten weten wat onze ervaringen zijn. Voor ons was het een beetje een testweekend: hoe lukt dat met Fiona op reis gaan? Een testje voor we deze zomer naar de VS trekken.
En natuurlijk ook om ons vijfjarig huwelijk te vieren.

Reizen met Fiona:
1. Reizen met een kind is gemoedelijker en veel trager dan met zijn tweetjes. Gelukkig zijn we al veel in Parijs geweest, zodat we nu niet perse nog vanalles moesten/wilden bezoeken.
2. Fiona heeft haar slaap nodig. Vrijdag konden we niet dadelijk op onze hotelkamer en miste ze dus haar middagdutje (na ook al haar morgendutje gemist te hebben). Zaterdag waren we geleerd en hebben we haar ‘s middags en na vier uur eventjes laten slapen in onze kamer.
3. Gaan eten ‘s avonds lukt goed, op voorwaarde dat je Fiona eerst wat laat slapen en dat je het eetmoment niet te lang rekt.

Fiona was wel niet echt in form. Heel de tijd wat verhoging en een beetje zeurderig. Ze krijgt twee tandjes tegelijk vanboven, dus dat kan de verklaring zijn. Toch belette het haar niet om veel te eten dit weekend.
Zodra ze mij iets zag eten, wilde ze er ook van proeven. Dat doet ze door:
– te smekken
– te wijzen en ‘da’ te zeggen
– heel enthousiast op en neer te wippen als ze ziet dat er eten in haar richting komt
Vrijdagavond waren we Chileens gaan eten en ik had een beetje een verkeerde keuze gemaakt door voor een soort stoofpot met mais en gehakt te kiezen. Maar Fiona heeft er zeker meer van opgegeten dan ik.
In Parijs hebben we ook voor het eerst de Sach ‘n Seat getest. En die beviel goed. Ook als een restaurant geen eetstoeltjes heeft, hoef je je baby niet op schoot te houden.

Fiona is in haar ‘mama’periode. Ook als ik haar eventjes aan papa gaf, kwam ze even later al weer terug bij mij aankloppen. En dus heb ik haar half Parijs rondgezeuld in de draagzak. Ik en mijn dochter. Onafscheidelijk. Ik denk dat ze bij momenten in mij ging willen kruipen 🙂 Ik ben dan ook een beetje heel vermoeid, al kan het slechte hotelbed er voor iets tussenzitten.
Fiona heeft niet veel geslapen in de draagzak. Een keer al wandelen, toen we er net waren en een keer in de trein toen we bijna thuis waren. Toen heb ik haar in slaap gezongen. Heel grappig, als ze op je rug in slaap valt. Plots voel je dat hoofdje ‘tonk’ en dan begint ze te snurken.

Het was trouwens prachtig weer in Parijs. Zo prachtig dat we vrijdag noodgedwongen naar Lafayette trokken om een zonnehoedje voor Fiona te kopen. Ze was er niet echt fan van maar we hebben bij de ergste hitte toch voet bij stuk gehouden.
De kinderafdeling in Lafayette is trouwens megalomaan: een afdeling Barbies, een afdeling Fisher Price…. En dan de kleren: Gucci for kids, Armani for kids…. 18 euro voor een zonnehoedje alstublieft…..
Ze kreeg trouwens nog een klein cadeautje daar: een mini-bal of jouet garçon, zoals het op het kasticket stond. Er staat bijgod Cars op, dus niet echt mijn smaak maar er was weinig keuze in ballen: twas die of een dubbel zo dure van Spiderman.

Voor de rest was het veel te druk overal in Parijs, dus hebben we vooral gewandeld. En lekker gegeten.

Duifjes uitdagen

Allemaal wegvliegen!

Goed zo!

Hihi, ik heb ze weggejaagd

Aux Champs-Elysées

Ernstig kijken

Place des Vosges-1

Place des Vosges-2

En we hadden ons eigen fotomodel mee:

Model met Seine

Fiona Monroe