Minpuntje

Posted on

Toch wel een minpuntje aan een jarige Fiona.

In de creche tracteren de kindjes altijd voor hun verjaardag (alle, de cadeautjes arriveren niet altijd bij Fiona maar bon). Dus wordt van ons verwacht dat we dat ook doen.

1. Ik heb er geen zin in. Ik zie niet in wat zo’n kleine kindjes daaraan hebben.
2. Ik vind (vond) geen geschikt cadeau. Of het was niet geschikt voor zo’n kleine kindjes, of het was reeds eerder gegeven, of het was te duur, of niet mijn ding.
Dit bijvoorbeeld vind ik een leuk cadeautje, helaas heeft Fiona dit net een maand geleden reeds gekregen.

Mijn noodoplossing was: een leuk doosje kopen en er smarties in steken. Ik weet het – ongezond en zo – maar zo’n doosje is wel leuk, je kunt er dingen insteken die rammelen en de smarties, wel die moeten de ouders maar opeten.
Als het aan mij had gelegen had ik gewoon een lekkere appel gegeven en daar een kaartje aangehangen. Maar wat heeft zo’n baby/dreumes eraan?

Of toch? De twijfel slaat toe. Ik wil helemaal geen ongezonde dingen geven. En qua speelgoed heb ik niks geschikts gevonden.
Iemand die mij nog last minute advies kan geven? Ik heb morgenochtend nog een beetje tijd (niet te veel weliswaar) om nog iets anders te verzinnen.


6 thoughts on “Minpuntje

  1. Merci voor de tip. Dat is mij vannacht ook te binnen geschoten. Dat is weinig werk en zou nog net moeten lukken tegen vanmiddag.

  2. Ik had daar ook helemaal geen zin in, maar ben blijkbaar toch bezweken onder de sociale druk. *schaam op mij*
    Wij hebben zo kleine badspeeltjes gekocht in de Hema. Waarschijnlijk heeft iedereen dat al met hopen, maar soit…

  3. Of breken met de traditie en één, groter ding kopen dat ze met z’n allen in de crèche kunnen gebruiken? Bij ons op school was het ook de gewoonte dat de kleuters op hun verjaardag trakteerden met wat snoep of een speelgoedje dat mee naar huis ging, maar dat ging van kwaad naar erger en nu mag dat niet meer. De kinderen mogen nu met iets trakteren in de klas (cake, ijsje, taart, pannenkoeken, wafels, milkshake… wat ze maar willen, maar ze eten het samen in de klas op) en/of een cadeau voor de klas geven (een puzzel, een gezelschapsspel,…). En dat origineel zijn of tegen elkaar opbieden is volledig gedaan, want de ouders hebben nauwelijks een idee wat andere ouders meegeven bij een verjaardag.

  4. He! Dat laatste vind ik een bijzonder tof idee. Ik was helemaal niet van plan om iets te doen voor Wolfs verjaardag (als we ons al laten leiden door de sociale druk op deze leeftijd, wat moeten we dan als hij 18 wordt…, en inderdaad: wat hebben kindjes van enkele maanden oud daar nu aan?), maar één stuk speelgoed voor de hele groep, dat vind ik wel een fijn idee (en meer nog: als de crèche het extra speelgoed niet kan gebruiken, dan kunnen ze het altijd aan een minder bedeeld kindje weggeven -> daar hangt nu al een bordje voor uit).

  5. Pingback: Tijd voor cadeautjes « 2 becomes 4

Comments are closed.