UPDATE: De wet van Murphy en Return to sender

Posted on

rotavirusEindelijk de kinderarts aan de lijn gekregen voor de uitslag van Fiona haar stoelgangstaaltje.
Ze belde mij terug omdat ze deze morgen (toen ik belde) nog haar ronde aan het doen was. Ze wist toen dat er iets abnormaals was aan Fiona haar testresultaat maar ze wist niet meer precies wat. Gelukkig dat ze toen niks zei, anders had ik mij hier een uur zitten opvreten.

Fiona is besmet met het rota-virus. Ondanks de vaccinaties bij Kind en Gezin.

We waren gewaarschuwd: het Rotarix-vaccin voorkomt het ergste maar belet niet dat de kinderen nog besmet kunnen worden.

Blijkbaar zit het al een tijdje in Fiona haar systeem. Waarschijnlijk heeft ze mij ook besmet, wat meteen de buikgriep-periodes verklaart hier ten huize.
Het kan nog een tijdje duren voor ze weer tiptop is, vandaar dat ze nog weer overgegeven heeft. Het enigste wat de kinderarts kon aanraden was eventueel lactosevrije melk te geven, zodat haar darmflora zich kan herstellen.

Ze kan dus nog wel een tijdje lastig rondlopen. Maar ze heeft nu een goed excuus 🙂 We zullen ze extra vertroetelen.

(Bron: Wikipedia, Rotavirus)


2 thoughts on “UPDATE: De wet van Murphy en Return to sender

  1. Ik herkende mij sowieso al goed in je verhalen omdat Fiona’s evolutie sterk gelijk loopt met die van Jolien en nu hebben ze ook nog eens samen het rotavirus te pakken gekregen! Sinds zaterdag was ze niet in de haak, maandag is ze beginnen overgeven en nu blijkt uit het labo-onderzoek dat Jolien ook met het rotavirus besmet geraakt is (ondanks de inentingen). Heb jij nog andere tips gekregen dan ‘gewoon wachten tot het voorbij is’?

  2. Nee eigenlijk niet. Fiona was eigenlijk al een tijdje ziek en we hebben het pas vrij laat ontdekt dat het door rota kwam. Zij is nochtans ook gevaccineerd geweest. De enigste raad die we kregen behalve ‘wachten tot het over is’, was lactosevrije melk geven als haar stoelgang niet op orde komt.

Comments are closed.