Feestweekend

Posted on

Supertof weekend achter de rug!

Zaterdag mijn verjaardag. Meteen een van de meest intense verjaardagen ever, dankzij Fiona en haar groeispurtje (allรฉ ik hoop tenminste dat het een groeispurtje is, en niets al te permanents).
Manlief ging gaan mountainbiken (met mijn permissie) en ik ging de winkels in Leuven onveilig maken. Onze halve hebben-en-houden verhuisd naar Leuven maar helaas blijft Fiona haar angst voor het logeerbedje duren want ze wilde weer niet slapen in de namiddag. In de voormiddag had ze een goed dutje gedaan thuis maar in de auto had ze niet geslapen.
Gelukkig is daar onze Ergo Baby Carrier (Beco klinkt eigenlijk wel toffer) en heb ik Fiona dan maar meegenomen naar de winkels, zo kon tante M. nog wat studeren.

Voor mijn verjaardag kocht ik hier een allerschattigst kostuumpje voor… Fiona. Eigenlijk voor Pepijn zijn doopsel, maar ik kon het gisteren niet laten om het al aan te doen. En ze staat er goed mee. Vanavond zwier ik een paar foto’s op het net. Verder heb ik helaas niets gevonden voor mezelf, zelfs geen boek, mijn favoriete geschenk aan mezelf.
En Fiona? Die bleef wakker natuurlijk… tot een paar meter voor de deur. Gelukkig moest ik nog een strooptocht organiseren achter pampers. Manlief had ze in de auto laten liggen en de sleutel meegenomen. Fiona kon dus lustig verder slapen in de draagzak tot ik in Delhaize bij de kassa stond.

Met lood in de schoenen gingen we ‘s avonds op zoek naar een restaurant. Er was niks gereserveerd, ondanks mijn hints richting Mexicaan ๐Ÿ˜‰ Veel restaurantjes zaten overvol, maar we konden gelukkig nog terecht in het “beste” pizzarestaurant van Leuven. Misschien niet zo’n feestelijke keuze, maar in welk restaurant zien ze je graag binnenkomen met een bijna 1-jarige die nogal grumpy is omdat ze te weinig geslapen heeft?
Maar wonder boven wonder heeft onze muis niet gepiept gedurende de maaltijd. Wat daarvoor nodig was: 1 fles met melk, 1 babystoeltje van de Ikea en 1 mandje met stokbrood. Het enige waarover ze konden klagen achteraf was de vloer die bezaaid lag met kruimeltjes. We hebben op ons gemak kunnen eten (zelfs niet gestoord door de strategisch uitgebroede kakapamper) maar nadien moest Fiona wel even uitbollen op straat. De Muntstraat werd om 9 uur ‘s avonds onveilig gemaakt door een kraaiend(e) haan – eum meisje ๐Ÿ™‚

Al telefonerend in haar pyjama liet Fiona ons weten dat ze nog steeds geen vriendjes was met het logeerbedje maar uiteindelijk kreeg het zandmannetje haar wel klein in de auto op weg naar huis.

Gisteren dan even genoten van een kalme zondagochtend voor het bezoek eraan kwam. Het was een feestelijke dag: Fiona 11 maand, Pepijn 1 maand oud en mezelf 31+1 dag.
De wereld is blijkbaar onderverdeeld in pannenkoeken- en wafels-mensen. De wafelsmensen (met name ik) waren duidelijk in de minderheid dus werden de pannen bovengehaald. Alle pannenkoeken werden tot de laatste kruimel opgesmikkeld en toen deden we nog een deugddoend wandelingetje in de Bourgoyen.
Niet erg ver want…. Fiona wilde zelf wandelen. En dat ging met vallen en opstaan. Die grond was toch zo interessant! Ze heeft zich enorm geamuseerd, ook nadien in het bezoekerscentrum. Later foto’s!

Een grappige anekdote: Toen we aan het wandelen waren met Fiona in de Bourgoyen, werd ik aangesproken door een mevrouw en haar oude moeder, die blijkbaar gecharmeerd waren door de kleine pagadder. Ik mocht nog maar eens uitleggen dat ze (nog maar) 11 maand is en dat ze zo vroeg gestart is met stappen.
Waarop die oudere mevrouw droogweg zei: Tsja, ze zeggen nochtans altijd dat als ze zo vroeg stappen, al hun energie naar hun lichaam gaat en hun geest zich niet goed ontwikkelt!! Waarop ik enkel droogweg kon antwoorden: Met haar geest is nochtans niks mis hoor mevrouw. En de aftocht blies.


One thought on “Feestweekend

Comments are closed.