#Wijvenweek: Dromen (2)

Posted on

Even recapituleren wegens gisteren te moe en enkel nog in staat om een woordenbrij te produceren.

Jazeker er werd hier ooit gedroomd, over:

 • specialist in de Egyptologie worden. Dat is deels gelukt, het diploma is er… nu alleen nog in Egypte raken en mijn verroeste kennis terug oprakelen.
 • bibliothecaris worden. Diploma = check, nu alleen nog eens een selectieronde overleven
 • diplomaat worden. Momenteel kijk ik naar de man die die droom kelderde. Of dat een goede of slechte zaak is, daar ben ik nog niet aan uit. Laat ons het erop houden dat ik niet zeker ben of ik er het juiste karakter voor had.

Een hoop onvervulde dromen lijkt me. Maar is dat een probleem? Ik lijk de jaren van de hooggespannen verwachtingen achter mij gelaten te hebben. Op dit moment kabbelt  het leven voort. Ik droom van gezonde kindjes, een afgewerkt huis en een zalige, gemakkelijk te onderhouden tuin. Allemaal dingen die hopelijk te realiseren vallen.

Soms doet mijn brein van kortsluiting en dan droom ik van iets zots. Mooie reizen bijvoorbeeld, naar Noorwegen, United States of America of doe zo voort. Wat zeg ik, waarom daar niet meteen gaan wonen? Gewoon even totaal iets anders…

Of misschien in België blijven, mijn werk opzeggen en een biowinkel opstarten. Een kinderboerderij? U ziet, de mogelijkheden zijn legio.

Maar grote kans dat ik op mijn sterfbed nog altijd denk: morgen beginnen we eraan.

Laat ons dit stukje dus maar afsluiten met een droom-kortbij: soms wordt er hier gedroomd van nog een mondje bij. De droom piept nog vanonder een stapel practische bezwaren en misschien blijft hij voor eeuwig daar begraven.

U wordt op de hoogte gehouden.


2 thoughts on “#Wijvenweek: Dromen (2)

 1. Pingback: #Wijvenweek: Dromen (2) | Wijvenblogs

 2. Iedreen heeft behoefte aan dromen.
  Dat houdt ons jong.
  blijf zoals je bent en houd ons maar verer op de hoogte …
  groetjes uit de provence
  rita

Comments are closed.