Stilte

Posted on

Tsja het is hier wat stil. De tijd en de goesting om te bloggen zijn soms ver te zoeken. Net als de zin om was te plooien heb ik de indruk.

Maar aangezien deze blog in de eerste plaats startte om wat te schrijven over het kind – dat zich ondertussen heeft vermenigvuldigd – moeten we ons best blijven doen. Want nog een paar keren met de ogen knipperen en ze staan voor het altaar.

En voor zover Fiona hier iets te zeggen heeft, zijn we nog niet aan het einde van onze expansie, want ze komt geregeld zeggen dat ze eigenlijk een zus wil. Linus inruilen kan ondertussen niet meer…  🙂
Onze kleine grote meid is ondertussen terug op school gestart en is er niet meer de jongste. Nieuwe kindjes hebben zich aangediend en oudere zijn vertrokken richting eerste kleuter. Donderdag mag Fiona trouwens voor de eerste keer de opvang na school uittesten.
Op haar leeftijd is de groei minder goed te zien dan op Linus zijn leeftijd, maar groeien doet ze. Toen ze terug kwam van vakantie bij oma tetterde ze ons de oren van ons lijf. Ondertussen spinnen zich hele gesprekken uit tussen papa, mama en Fiona in de auto – zoals: wat zwemt er allemaal in de put? Olifanten niet, maar krokrodillen wel en octopoesjes dan… 🙂 Een echt buitenmeisje hebben wij hier: in het weekend gaan de laarsjes aan van ‘s morgens tot ‘s avonds en ontdekt Fiona samen met de woeste kater het bos.

Ons aller-Linusje groeit verder (dat hopen we toch: vlug nog even checken bij de dokter…) en is een echte lachtaart. Altijd vrolijk is dat manneke. Giechelen en schateren in zijn stoel, op het speeltapijt met zus (ze spelen mooi samen!)
Rechttrekken gaat supervlot, net als kruipen (eindelijk op handen en knietjes). Stappen niet nee. Daar is er geen interesse voor. Alleen staan lukt wel al een paar seconden. Maar voor de rest een echte vent: waarom zou ik moeite doen als het ook gemakkelijk gaat?

Tot slot nog een paar fotokes, onder andere ook van vorige week zondag, toen we Linus zijn peter uitzwaaiden die voor vijf maanden naar Thailand trekt. De avonturen van Mathijs en Machteld zijn trouwens hier te volgen: http://thailand.2foo.be/

Linus in oma’s kostuumpje, met blozewangetjes
op het verjaardagsfeestje van papa’s petekindje

een echt papaskindje
even de kabeltjes switchen

nonkel Mathijs traint voor het dragen van zijn rugzak in Thailand

Atlas and the weight of the world


One thought on “Stilte

Comments are closed.