Stilletjes

Posted on

Ja… het is hier stilletjes. De ijsbloemen groeien op onze voordeur. Wij begraven ons onder de dekens en bunkeren voor de kachel. De zegeningen van een oud huis met luttele verwarming. De bouw ligt stil, wegens dat men niet kan metsen als het vriest.

Mooi is het hier wel. Maar zoals gedacht… hel wanneer het sneeuwt. Alhoewel we niet moeten dramatiseren. De straat naar de stad (dus ook station en creche) is redelijk berijdbaar. Er werd gestrooid en als je een beetje in het autospoor kunt rijden, dan valt er wel een snelheid van 14 km te halen.

Maar de andere straten zijn geen pretje. De fietsers zijn meestal de dupe wanneer het sneeuwt. Niemand strooit het fietspad, de auto’s sproeien alle smurrie op het fietspad en daar waar er huizen staan, vegen de mensen netjes alle stoepsneeuw op het fietspad.

Sneeuw. Mooie rotzooi.


One thought on “Stilletjes

Comments are closed.