39 weken geleden…

Posted on

…waren wij nog steeds in blijde verwachting, al kon het zogezegd voor ieder moment zijn.

Nu, 39 weken later, kan ik haast niet meer geloven dat zo’n groot meisje ooit inĀ  mijn buik zat. Zo rustig als ze toen soms was, zo actief is ze nu. Haar favoriete activiteit is (nog altijd): typen op de computer. Enige verfijning zou echter mogen, aangezien het toetsenbord eerder genadeloos in elkaar wordt geramd.
En stappen! Kruipen doet ze nog, omdat het zo snel gaat en ze het alleen kan. Maar ze stapt veel liever. Dan kruipt ze tot bij mijn benen en trekt ze zich recht. En dan wil ze stappen. Waarbij ze helaas soms vergeet dat mama iets groter is en dus niet overal kan raken waar zij naartoe wil.

Af en toe laat ze zelfs al een handje los bij het stappen. Het fijne bochtenwerk moet ze ook nog leren maar verder lijkt ze op een klein wervelwindje dat door de bureau raast.
Om te spelen wordt niet enkel haar zitvlak aangewend. Ze speelt nu ook terwijl ze op haar knietjes zit, of terwijl ze rechtstaat. Daarbij laat ze al geregeld los zodat ze haar beide handen kan gebruiken om te spelen.

Ze wordt heel snel groot.