Kind en Gezin IV

Posted on

We waren weer de eersten bij Kind en Gezin vanavond. Dat wil dan zeggen dat Fiona bij aankomst aangestaard wordt door vier mensen: 1 dokter, 1 verpleegster en twee vrijwilligsters.
De eerste reactie van de dokter was: Aha, een nieuw slachtoffer voor mijn testje…

Huh? Bleek dat Fiona bij de dokter twee blokjes voor haar neus kreeg. Onogelijke, oninteressante dingen naar mijn mening maar bon. Ze keek even raar naar de dokter, maar pakte toen het eerste blokje. En dan gaf ie het tweede, waarop ze het eerste direct liet vallen 🙂 Daarna pakte ze toch in elke hand een blokje.
Oef. Test geslaagd.

De volgende vraag: “rolt ze al?” werd gevolgd door een secondenlange stilte. Eum, dat vraagt u nu? Ze rolt al van in augustus of zoiets. Ze zit, ze kruipt, ze staat en ze loopt. Rollen doet ze allang niet meer.

Soms vraag ik mij af wat de zin is van Kind en Gezin. Maar bon. Fiona is goedgekeurd over de ganse lijn. 7.880 kg voor 69 cm en een 43.5 cm dik hoofd.
En verder hebben we nog een preek gehad dat we met boterhammekes moesten beginnen ‘s morgens en dat we haar tanden moesten poetsen.

Zo, daar zijn we ook weer vanaf voor de komende drie maanden.


4 thoughts on “Kind en Gezin IV

 1. Met boterhammen beginnen ‘s morgens? Is dat niet erg vroeg? Tegen mij hebben ze de vorige keer gezegd dat Tristan zeker tot zijn 18 maanden melk moet drinken ‘s morgens. Misschien moeten ze eens afspreken dat ze overal hetzelfde advies geven 🙂

  Niet inzitten met de testjes. Tristan heeft de vorige keer een minnetje gekregen in zijn dossier omdat hij weigerde om op commando een blokje door te geven van het ene naar het andere handje. Hij kon het nochtans, ik had het hem thuis al zo vaak zien doen.

 2. ah ik ben niet echt duidelijk geweest. De melk ‘s morgens moesten we niet afschaffen maar we mochten het niet meer in een fles geven. Ze moest leren boterhammen eten. Over de boterhammen moesten we dan haar melk gieten. Hoe ik dat naar binnen moet krijgen, geen idee maar bon

 3. Gewoon doen wat jou intuïtief het beste lijkt, is altijd de betere keuze volgens mij. Jij kent je kind het beste, en die mensen van Kind & Gezin zijn er vooral om echte probleemgevallen te ontdekken en te begeleiden. Fiona is duidelijk geen probleemgeval 🙂 Overlaatst vroeg de dokter van Kind & Gezin aan ons of Wolf al een beetje begint te brabbelen. Hij zwijgt al niet meer sinds zijn 3 maanden, maar op commando praten tegen een wildvreemde in een witte jas…daar had zoonlief niet veel zin in. De dokter keek dus wat bedenkelijk omdat Wolf zo stilletjes naar hem zat te staren (terwijl hij thuis een echt spring-in’t-veld is). Ik heb geantwoord, met een glimlach op het gezicht, dat mijn kind dan ook gelukkig geen ‘fooraapke’ (=kermisaapje) is dat op bevel spreekt, loopt, kruipt, rolt,…

 4. Ha bij ons is het net hetzelfde. Fiona tatert anders ook wel veel maar daar kiest ze ook wel voor het zwijgen. Zeker bij de dokter.
  Bij ons vroeg hij ook of ze al brabbelde. Tuurlijk, was mijn antwoord. “Mama” al is het niet duidelijk of ze daar nu mama of melk of iets anders mee bedoelt. En iets wat lijkt op “Poe” voor de poezen.
  En ga je daar dan op in, was zijn volgende vraag.
  Duh – ik ben een moeder die nooit tegen haar kind babbelt. Dat lijkt mij logisch ook: als je iets doet met je baby, leg je toch uit wat je aan het doen bent?
  Enfin, ik probeer mij er niet aan te ergeren.

Comments are closed.