Oproep

Posted on

Een mens moet zich met iets bezighouden tijdens het wachten.

Was plooien gaat nu nog net, een beetje opruimen ook. Maar voor de zware poetswerken komt oma langs. Dat vindt Fiona alvast prima. Ze was dinsdag zelfs al bereid om met oma mee te gaan, in plaats van thuis te blijven 🙂 Zo weten we ook waar haar prioriteiten liggen.

Een voordeel van overtijd gaan is dus: de keuken krijgt een grondige schoonmaakbeurt en het terras is eindelijk eens gepoetst. Ja, zelfs de kelder ziet er plots weer overzichtelijk uit.

Maar deze blogpost is geen oproep aan mensen die ook zin hebben om te poetsen. Ik heb namelijk aan oma beloofd dat ik voor haar zou uitkijken naar patronen voor kinderkleding. Ze volgt namelijk al enige tijd naailes en heeft duidelijk zin om kleertjes te maken voor haar kleinkindjes.
Nu weet ik dat een aantal mensen wiens blog ik volg zich bezig houden met zelf kleren te maken (met heel mooie resultaten!). Maar op dit ogenblik heeft mijn zoektocht naar patronen (vooral voor een kinderbroekje) maar weinig succes.

Vandaar deze oproep: diegenen onder jullie die

  • ervaring hebben met het maken van kinderkleren
  • of leuke sites weten waar je patronen kunt vinden

zijn bij deze van harte uitgenodigd om mij/oma tips te geven. Fiona is alvast bereid om fotomodel te spelen. Over de fotogenieke capaciteiten van spruit nummer 2, daar krijgen we (hopelijk) binnenkort uitsluitsel over.


4 thoughts on “Oproep

  1. Ervaring: één vestje voor Marie.
    Patronen: ofwel het magazine Knippie, ofwel het magazine Ottobre.
    Ik zoek trouwens ook een leuk patroon voor een broekje.

  2. Robs mama heeft voor Wolf en zijn sibje alvast hele leuke vilten pantoffeltjes gemaakt (wel vooral bruikbaar voor kruipertjes, hoewel met een steviger zooltje…). Ik zal het patroon eens vragen.

Comments are closed.