Boekenleed

Posted on

Als bibliothecaris-in-wacht en fervent boekenlezer viel mijn oog deze middag op een klein berichtje in mijn google-reader-lijst: Amerikaanse schrijver Tony Hillerman overleden.

Ik moest even nadenken – ik geef het toe – maar toen ging er een belletje rinkelen.
Tijdens onze huwelijksreis in Amerika kocht ik per toeval twee boeken van een schrijver die ik tot dan toe niet kende. Het thema- de samenleving van de Navajos- was voldoende grond om de boeken een kans te geven.

Het was een schot in de roos. De schrijfstijl van Hillerman is meeslepend te noemen en de boeken zijn een must voor al wie interesse heeft in de cultuur van de Native Americans.

Mijn collectie Hillerman-boeken bleef tot op heden wel beperkt tot die twee boeken, maar het wordt tijd om de rest van zijn werk eens onder handen te nemen. ‘t Is niet dat er nog veel nieuws zal bijkomen zeker?