Ambetant

Posted on

Onder deze noemer:

 • de regel dat je in de creche een briefje van de dokter moet meehebben als je kind medicijnen moet nemen. Begrijpbaar langs de ene kant, dat ze niet zomaar dingen willen geven. Maar wat doe je dan met voorgeschreven medicijnen? Die alleen op voorschrift verkrijgbaar zijn? Onze huisarts weigerde om een briefje mee te geven voor Fiona haar antibiotica, omdat volgens hem het artsensyndicaat dat afgeraden heeft. Ze moesten hem maar opbellen, zei hij. En dan krijgt manlief onder zijn voeten omdat hij geen briefje mee heeft. Tsja…
 • het is al eind november en we hebben nog geen verdere stappen gezet in de plannen van ons nieuw huis. De architect zou normaal gezien al iets klaar moeten hebben, maar laat voorlopig niks van zich horen. Gisteren hebben wij alvast gebrainstormd over ons voorlopig stekje, in de schuur van ons toekomstig huis. Dat bleek alvast mee te vallen: er is plaats voor een aparte slaapkamer voor elk kindje en een badkamertje met toilet, lavabo en douche. Als het van mij afhangt, komt er ook nog een vaatwasmachine.
  Wat we dan gaan doen met al die voorzieningen, eens ons huis af is? Wel een deel verhuist gewoon mee (het fornuis, de koelkast en de vaatwas) en het toilet zal later wel nog van pas komen, als manlief het schuurtje gaat gebruiken als werkplaats.
 • de NMBS. Een oud zeer. Er is een trein defect en de rest moet omrijden, met een half uur vertragingen tot gevolg. Heel ambetant in de ochtendspits van Gent naar Brussel. Sta daar maar eens met je zwangere buik tussen al die geagiteerde mensen, die zich opmaken voor een raid op de eerste trein richting Brussel. De trein kwam uiteindelijk en ik had het geluk om recht voor de deur van de eerste-klasse-wagon te staan. Maar toen begon het gedrum. Ik zag mijn kansen op een zitplaats met de seconde verminderen. En toen… riep men een andere trein af die over vijf minuten ook ging vertrekken naar Brussel. Dan maar mezelf uit de massa gewurmd en het andere perron opgezocht.
  En net daar wringt het schoentje: communicatie! Had men nu eens drie minuten eerder gezegd dat die trein er ging zijn. Dan hadden de mensen zich een beetje kunnen verspreiden… Zucht.
 • mijn bloedonderzoek was ok maar ik blijk een ijzertekort te hebben. Iets wat nogal eens kan voorkomen bij zwangeren. Bovendien heb ik al een paar jaar een chronisch tekort aan vitamine B-12, dus veel reserves heb ik niet. Ijzertekort kan ook tot hoofdpijn lijden, en net nu heb ik daar weer meer last van. Het is een periode beter geweest maar nu weer absoluut niet.
 • met de kinderopvang in Waregem zijn we ook nog niet veel opgeschoten. Ik heb gisteren de verantwoordelijke van de dienst te pakken gekregen en die heeft beloofd om nog eens te zien of er nog andere opvangmogelijkheden zijn behalve de niet-zo-goed-meegevallen onthaalmoeder. En ik heb van een collega van manlief ook nog een lijst met adressen gekregen die ik morgen eens zal opbellen. En vrijdag hebben we een afspraak in een onafhankelijke creche die ook nog plaatsjes zou hebben. Er is dus nog hoop.

4 thoughts on “Ambetant

 1. Dat van die briefkes, dat vergeten wij ook vaak (in principe probeer ik het voorschrift zelf in te scannen en uit te printen vooraleer ik naar de apotheker stap), maar wij vragen dan aan onze apotheker om het voorschriftje nog snel even door te faxen naar de kribbe (en die maakt daar nooit een punt van). Wij vragen dat dus zelfs gewoon niet aan de huisarts. Nog vervelender vind ik het feit dat je voor thuisopvang voor zieke kindjes (mutualiteit) er moet aan denken om aan je huisarts op voorhand een attestje te vragen als ‘bewijs’ dat je kindje ziek is en niet naar de crèche kan – is ook zo iets wat ik 8/10 keer vergeet. Enfin.

  Ik dacht dat de NMBS beloofd had om zijn communicatiesystemen te verbeteren? Tja… het verwondert me allemaal niets.

  En wat de kinderopvang betreft: dat klinkt al veelbelovend, een crèche met plaatsjes vrij. Hopelijk vinden jullie snel een goede oplossing.

 2. Maw: een kopie van het voorschrift volstaat ruimschoots voor de crèche hoor… (zelfs al kunnen ze het doktersgeschrift niet goed lezen, dat maakt niets uit :))

Comments are closed.