Champagne

Posted on

Er zit champagne in ons meiske. Of droog stro. Gelijk je het wilt noemen. Zo klinken haar longen op dit moment. Maar het uiteindelijk verdict is toch bronchitis geworden. En geen longontsteking dus. Alhoewel twee dokters er lang over deden om te beslissen of die longblaasjes nu wel of niet ontstoken waren.

Antibiotica dus. En veel rust. Tot maandag. Dan mag ze weer naar de creche.
Erg ziek ziet ze er anders niet uit hoor: sedert vanmorgen heeft ze geen koorts meer en ze heeft heel de dag gespeeld. We hadden nog een geschenkbon liggen van het werk van manlief voor Sinterklaas. En dus trok ik naar Dreamland om die in te wisselen voor: een beer, drie puzzels, vijf autokes en een doosje Duplo.
Kwestie van geen dure, plastieken brol te moeten kopen. Of, godbetert, Bumba-gerief. Oh ja, ze weet wel wie Bumba is (daar heeft de creche voor gezorgd) maar ze krijgt het niet. Noch Winnie de Pooh, noch Mega Mindy, noch Cars. Pas op, niet dat ik iets heb tegen ouders die het wel kopen, maar ik geef niet graag extra omdat er toevallig een populair figuurke op staat.

Dit geheel terzijde. Verder trok ik vandaag naar achtereenvolgens: de radioloog, de huisdokter en het ziekenhuis (voor mijn glucosetest). Viel dat even tegen toen de huisdokter mij zei dat ik een uur ging moeten wachten nadat ik het drankje gedronken had. (en ja, het smaakt vies) En niet, zoals ik begrepen had, dat ze zeker binnen het uur moesten testen.
Maar gelukkig waren er kleurpotloden in de wachtzaal en was Fiona ook tevreden. Ze is in haar tekenbui. Thuis heb ik wel al een balpen afgepakt omdat ze nog niet de gewoonte heeft om haar tekentalenten te beperken tot een blad. Balpen op haar kleren en puzzels is niet zo leuk.

Al bij al valt het nog wel mee met een zieke Fiona. Alleen die snotneus! Hele rivieren heb ik moeten opdweilen vandaag. En die doktersbezoekjes zijn ook niet leuk, zeker niet als je nog altijd dezelfde huisarts hebt als toen je aan het andere eind van Gent woonde en je dan telkens door de spits naar daar moet. Maandag volgt trouwens nog een doktersvisite, bij de NKO-arts en woensdag moet Fiona dan nog eens op controle bij de huisarts om naar haar longen te luisteren.


2 thoughts on “Champagne

Comments are closed.