Vervolg

Posted on

‘t Was geen zo’n goede nacht hier en dat zijn wij niet gewoon.

Of ons dochter was aan het hoesten of aan het piepen. En dat laatste bedoel ik letterlijk. Alsof ze pijn had. Tenslotte haalden we ze om vijf uur dertig eruit met 38 graden koorts en kreeg ze Nurofen.
Dochter viel relatief snel weer in slaap (na het nodige gepiep en geween, een beetje een ochtendhumeur had ze wel) maar mama natuurlijk pas net voor de wekker ging aflopen.

Vanmorgen was Fiona dan natuurlijk diep aan het slapen en moesten we haar eruit halen. Ik was mij al aan het voorbereiden op een doktersbezoekje maar oh nee, Fiona ging toch iets drinken en ze had maar 36.4. Tenslotte ben ik toch maar naar de creche getrokken want er moet ook gewerkt worden en dat is moeilijk met een lastige peuter.

Want er scheelt toch iets mee. Fiona zit in “high maintenance mode”. De snotneus is vollen bak terug (na twee kuren antibiotica!) en dat hoestje blijft. Misschien is het weer een oorontsteking? Of zou het toch “de griep” zijn? Want het kindje met Mexicaanse griep bleek effectief in Fiona haar groep te zitten. En van de 15 kindjes waren er maar 4 aanwezig.
Veel zieken dus. Toch maar nog eens de dokter opzoeken zeker?


2 thoughts on “Vervolg

  1. Wolf heeft sinds deze ochtend ook opnieuw een vieze snotneus (na toch zeker drie weken zonder…). Zucht… Ik ga toch blij zijn als dat tweede levensjaar voorbij is (schijnt het lastigste qua verkoudheden bij cr√®chekindjes). Of tenminste, als de winter voorbij is. Maken dat haar neus zo vaak mogelijk gereinigd wordt, zodat de slijmpjes niet blijven ronddwalen, en het niet ontaardt in een oorontsteking (mijn ervaring is dat je dat ook in de cr√®che nog eens expliciet moet zeggen).

  2. Hier vantzelfde: Jolien is maandagnacht wenend en zwetend van de koorts wakker geworden en is nu al twee dagen thuis. Vuile hoest, piepende ademhaling, vreselijke snotneus en flauwkes. Als ze een snotneus krijgt, begin ik die zo snel mogelijk te spoelen met fysiologisch water en zodra ik merk dat het naar een hoest evolueert haal ik een fles Lysox hoestsiroop in huis om een slijmhoest te voorkomen. We zaten dit weekend aan de zee en ik heb te laat op de eerste tekenen van verkoudheid gereageerd met als ze gevolg dat ze nu dus flink ziek is. Sterkte alleszins, want een ziek kindje slorpt veel energie op!

Comments are closed.