Bah

Fiona heeft al twee dagen op een rij een nachtmerrie gehad. Alle, dat veronderstel ik ten minste, aangezien ze telkens rond 23u al wenend wakker wordt. Dat wenen doet ze wel af en toe eens ‘s nachts maar gisteren was ze echt hysterisch.
Slecht gedroomd zeker? Toen ik ging kijken, zat ze rechtop in haar bed te wenen. Beertjes konden niet meer helpen, een knuffel van mama gelukkig wel. Toen ik haar echter weer neerlegde in bed, was het nog niet over en begon ze opnieuw te wenen. Papa heeft haar dan meegenomen naar ons bed maar na tien minuten vond ik het wel welletjes (dochterlief prutst graag aan haar als ze in slaap valt, maar zo’n epilatiebeurt ‘s nachts is niet mijn ding).
Ze was nog altijd wakker toen ik haar terug meenam naar haar bedje maar ze zwaaide opgewekt “tata” naar haar papa. En daarna is ze zonder protest (oef!) weer flink gaan slapen.

Maar laat ons hopen dat het nachtelijk ontwaken geen gewoonte wordt. Ze heeft wel al een paar dagen wat verhoging en weer last van slijmpjes, maar welk crechekindje heeft daar geen last van? Wat mij (ons) op dit moment wel ergert, is de belabberde slaaproutine in de creche. Heel vaak krijgen wij ‘s avonds een kindje terug dat amper een uurtje geslapen heeft overdag. Terwijl Fiona in het weekend met gemak vier uur slaapt. En dan is ze ‘s avonds hangerig en ontevreden (wie zou dat niet zijn als hij moe is?). Ik zal er morgen maar nog eens op terugkomen met de verzorgsters en zien of we iets anders kunnen proberen (ander beertje, meer routine…?)

En ook nog bah: deze morgen, tijdens het fietsen naar het station, heeft er een of ander beest ongewenst toegang gezocht in mijn mond. Mijn neus is namelijk (nog altijd) verstopt en dus had ik de pech dat de indringer gemakkelijk naar binnen kon. En het ergste van allemaal: ik kon het beest er niet meer uithoesten en heb het dan maar moeten inslikken. Extra proteïnen? In ieder geval: bah!


7 thoughts on “Bah

  1. Dat van dat weinig slapen in de creche kennen we hier maar al te goed. Jammergenoeg is mijn dochter de oorzaak dat al die kindjes in de creche zo weinig slapen, ondanks de inspanningen van de verzorgsters. Maar ik hoop dat ze haar kunnen temmen.

  2. Janne wil ook alleen maar slapen in de crèche als ze de zaal voor haar alleen heeft. Anders is het feest. ‘s avonds moe en in het weekend ook drie uur bijslapen. Niet te doen!

  3. Kunnen ze haar geen apart plekje geven in één van de kleinere kamertjes? Of zit ze ondertussen al bij de ‘grotere’ kindjes? Veel kindjes hebben immers last van de drukte in de grotere slaapzaaltjes, en ik kan me voorstellen dat dat zeker moeilijk wordt als er opnieuw veel kleine baby’tjes in de groep zijn.

  4. Ze is al eens van slaapplaats veranderd maar dat heeft precies weinig opgebracht. Ik vrees inderdaad dat ze nu ook gestoord wordt door de vele baby’s die in de groep zitten. Ze is nu de oudste van de groep en mag (gelukkig) binnenkort naar de peutergroep overgaan.
    Daar is een apart slaapzaaltje voor de kleinsten zodat die rustig kunnen dutten.

  5. Hier slaapt Marie (en Nora vroeger ook) veeeeeel minder in de crèche dan thuis.

    En dat beest in je mond: inderdaad dikke bah seg!

Comments are closed.