Linus stapt!

Posted on

Vier maand later dan zijn zus maar toch is hij apetrots.

Het zat er al een tijdje aan te komen maar dinsdag moesten we hem niet meer super aanmoedigen om te stappen. Hij doet het nu voor zijn eigen plezier. En zo hoort het natuurlijk! Eindelijk kan hij stappen en zijn blokjes meenemen van de ene kant van de kamer naar de andere.

Het leuke is dat hij nu ook voor zichzelf kan applaudiseren als wij bravo zeggen 🙂

ZD YouTube FLV Player

Ik hoop dat jullie dit filmpje kunnen zien – zoniet – zal je ons op ons woord moeten geloven.


Tuinwerken

Posted on

Zaterdag kwam opa hier freezen en gras zaaien. Eindelijk gaan we van een groot stuk onkruid verlost zijn! Merci!

Wat staat er zo nog al op het programma voor de komende weken?

  • drainagebuis aanbrengen langs het terrein. Daar loopt een grachtje dat heel drassig is en het is de bedoeling dat het water er beter wegraakt. Zo staan onze fruitbomen niet met hun voeten in het water.
  • draad aanbrengen daar waar nog geen haag staat, langs de gracht dus. Liever geen kindjes die aan de prikkeldraad kunnen en door de wei willen wandelen
  • draad kippenpark aanbrengen, met poortje
  • kippenhok
  • wat extra heesters om onze tuin wat op te fleurenLast woman standing

Posted on

Tijdens de krokusvakantie was Linus ziek (ik weet het: wat een timing). Zonder verder ernstige symptomen toch vrij hoge koorts. Zo’n dag of vier.

Deze week was het de beurt van Fiona. Dinsdagavond 39,5. Woensdagnacht 40. Donderdag 38,5. Vandaag ging ze terug naar school, na twee dagen afwezigheid. En lap: vanavond weer 39,3.

En daarjuist de echtgenoot. 38,5.

Het is 19u30 en ze zitten alle drie al in bed.

Dat belooft voor het weekend.


Doorstart

Posted on

Drie jaar (ongeveer) na het opstarten ligt deze blog serieus op zijn gat.

Hoog tijd dus om de draad weer op te nemen – of toch een serieuze poging te doen.

Even kort dus recapituleren:

  • Wij: sedert 14 februari 1995 samen. Sedert 14 augustus 2004 getrouwd. Sedert 22 april 2008 mama en papa. Een full-time job die we combineren met serieus werk – hij full-time ambetantenaar en ik 4/5 management assistent.
  • Zij: Fiona, geboren op 22 april 2008 en serieus aan het aftellen naar haar derde verjaardag
  • Hij: Linus, geboren op 18 februari 2010 en bijna dertien maand

September vorig jaar verhuisden we naar W. – van Gent terug naar den buiten. Een huis met een grote tuin maar met nog veel – hum- werk aan. Ondertussen zijn we bezig met het herbouwen van onze schuur. Daar gaan we dan tijdelijk in wonen terwijl we ons huis gaan verbouwen. Maar dat is toekomstmuziek.

Het is hier de laatste maanden stil geweest. De goesting was weg en er is genoeg te doen zonder te ‘moeten’ bloggen. Maar de kindjes worden groter en veranderen veel, dus is het spijtig dat er hier niet meer nieuws verschijnt.
Bij deze een overzichtje van de laatste maanden:

Linus
Plots was hij geen baby meer maar een echte dreumes. Zo eentje die op verkenning gaat, die met vanalles experimenteert en dus af en toe ‘nee’ te horen krijgt. En nee, hij stapt nog niet. Hij kruipt nu al bijna de helft van zijn leven en is daar content mee. Alleen staan lukt al redelijk goed, sedert een kleine maand. Af en toe, als hij niet zo goed oplet, kan hij een paar stapjes alleen zetten. Maar liever lui dan moe. Een echte jongen dus 😉


Fiona
Fiona amuseert zich in de peuterklas. Allemans vriend maar nog steeds Gods Vlindertje*, en ik denk niet dat dat nog gaat veranderen. Ze is een lief meisje maar vaak wel onstuimig en lomp. Zo van: zet een doos in een grote lege ruimte en Fiona zal erover vallen. Ze tatert als de besten en doet niet liever dan bouwwerken maken met Duplo.
* copy right Thea Beckman