Zuigbehoefte

Posted on

Vorige week gingen we op consult bij de kinderarts. We vroegen haar of het nog zin had om Fiona een tutje te geven.

In de creche heeft ze blijkbaar een tijdje een tutje gekregen om te slapen, alhoewel ze thuis altijd op haar duim zuigt om in slaap te vallen. En een tutje is inderdaad gemakkelijker af te leren dan een duim.
Maar heeft het dan nog zin om nu nog een tutje te geven, als ze toch al bijna twee jaar duimzuigt? Volgens de dokter wel.

En dus togen wij vorige donderdag naar de apotheker. Fiona zo blij als een… kind… dat ze een tutje mocht kiezen. Het tutje blijft in bed, maar ze is er nog altijd zot van. Hopen dus dat ze het later nog wil afgeven.

Ons nummerke twee daarentegen, die is nog niet overtuigd van het nut van een tutje. Hij verkiest mama of zijn vuist als het echt moet.


Wheezing

Posted on

Featuring
– one wheezing boy
– one silly girl
– two frustrated parents
with bonus: one extra visit to the docter

Nadat we gisteren Fiona van de creche haalden, trokken we gezamenlijk naar Kind en Gezin, een beetje vroeg voor onze afspraak maar we hadden geluk: er had iemand afgezegd. En dus kwamen we een half uur vroeger aan de beurt.

Op het eerste zicht werd Linus goedgekeurd. 6kg280 (200 gr bij in een week!) voor 65 (!!) cm. Ook motorisch alles in orde: met rollen is hij zeker vroeg genoeg en met grijpen ook
Maar toen luisterde de dokter naar zijn longen en fronste zijn wenkbrauwen. Ik had al een donkerbruin vermoeden toen ik hem gisteren hoorde hoesten en inderdaad: de infectie op zijn longen is terug.

Na een maand aerosollen zijn we dus terug naar af. Ik bracht dan maar vlug nog een bezoekje aan de huisarts en die bevestigde dat zijn longen piepten en zijn ademhaling te snel was.
Terug aerosollen dus (gisteren was net de laatste dag) en hopen dat hij geen koorts krijgt. Want die ziekenhuisopname hangt nog altijd boven ons hoofd.

Fiona was trouwens in form bij Kind en Gezin, zo lastig is ze nog maar zelden geweest. Was het jaloersheid omdat Linus bij de dokter moest of was ze gewoon moe? Anyway, het was bij momenten moeilijk om een deftig gesprek te voeren.

Ik heb ook even met de verpleegster gesproken over het flesweigeren van Linus dinsdag. Blijven proberen en wachten tot hij echt honger heeft. Niet echt heel spectaculaire tips dus, maar we geven nog niet op. Als hij ziek is, is het wel lastig om hem dan nog over zijn toeren te laten gaan owv een fles.

Enfin, wij ploeterden verder.Eurovision

Posted on

De tijd dat ik reikhalzend uitkeek naar de Eurovision- song-avond, ligt al (heel) ver achter mij, maar wat doet een mens als een ontevreden baby de Lost-avond onderbreekt?

Even piepen dus…

Als je verder kijkt dan vals gezang en belachelijke outfits, zitten er hier en daar wel een paar pareltjes tussen. Ik heb dan ook bewondering voor de mensen die jaar na jaar weer een Eurovision-song uit hun mouwen schudden.

Hoe meer folk, hoe beter. En liefst in de eigen taal, waar je niks van begrijpt 🙂
In die zin is het liedje van Griekenland dit jaar wel geslaagd.

Alhoewel… de zanger heeft het charisma van een blok hout 🙂 En hij wordt omringd door een soort mislukte hoplieten…

En trouwens chapeau voor de Belgische kandidaat Tom Dice: het liedje valt best te pruimen. Maar valt niet echt binnen het Eurovisie-song-kader. Ik verwacht dus geen podiumplaats. Bijlange niet kitcherig genoeg.


Borstverslaafde

Posted on

Beste zoon,

Wel vleiend dat je mama zo hoog in het vaandel draagt dat alleen melk van de bron goed genoeg is voor jou. Maar het wordt tijd dat je ook andere dingen leert appreciëren, zoals een liefdevol gegeven flesje door oma/moetje/papa… Dus we gaan afspreken dat je je voortaan wel gedraagt en gewoon die fles helemaal uitzuipt.
Zodat je moeder niet met het schaamrood op de kaken moet wegvluchten uit de vergadering omdat zoonlief aan het sterven is van de dorst. Weet, jongen, dat moedermelk kostbaarder is dan goud. Die potjes worden met veel moeite gevuld en gekoeld en het is zonde om die weg te gooien, alleen maar omdat jij niet van de fles wil drinken.
Dus vanaf nu, uitzuipen die handel!

Deal?

Je mama
3 maand/13 weken

Posted on

Waw, al drie maand zeg!

Fiona toen ze drie maand was

Drie maanden is hij en

  • zot van zijn zus: Linus entertainen is gemakkelijk – zet hem in de sitter wanneer Fiona aan het spelen is, en je hoort hem niet meer. Een probleem echter: Fiona vindt het ook super. Gelukkig begint ze stilaan door te krijgen dat het not done is om broerlief plat te gaan liggen.
    Note to self: volgende keer Linus wat verder van de tafel af zetten als Fiona aan het eten is. Vanmorgen belandde er ‘per ongeluk’ een stuk bananenschil op zijn hoofd…
  • zot van zijn mobiel: ideaal inslaapmiddel maar ook ter bezighouding van de zoon
  • drinkt goed: nog altijd nen fervente aanhanger van de ‘mama-melk’ (dixit Fiona). Liefst rechtstreeks van de bron, maar ook van een flesje als het dan echt moet.
  • slaapt – eum – meestal zeer goed: Linus is nogal wisselvallig. Soms slaapt hij overdag heel weinig, met echte hazentukjes van drie kwartier of – zoals gisteren – plots vier uur aan een stuk. En ‘s nachts? Dat wisselt ook. De ene keer moet ik er nog drie keer uit, soms maar 1 keer zoals vannacht. Luxe… Ik begin de indruk te krijgen dat eten ‘s nachts minder belangrijk wordt: vannacht was hij eventjes wakker, weende een beetje maar is dan toch – zonder drinken – in slaap gevallen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.
  • nog altijd thuis bij mama: hij gaat pas in juli naar de creche – maar hij zal het daar zonder twijfel super vinden. Binnen een maand mag hij eens gaan wennen.

Gisteren ging hij ook voor het eerst in de Shantala:

en dat viel precies wel goed mee – dank u dus neef Pepijn en meter Veerle voor het uitlenen!

En dan mocht hij samen met papa even naar Eragon kijken. Kijk eens hoe hij mooi hij al gaat rechtzitten!

Op de voorlaatste foto kan je het al zien: we zitten dit keer niet met een duimzuiger, maar met een vuistenzuiger. Heel die vuist moet erin…
Dit in tegenstelling tot Fiona, die had rond deze tijd al uitgebreid haar duim gevonden.

En nog een verschil tussen beide kindjes: Fiona stond enorm graag op haar beentjes. Als ze op je schoot zat, duwde ze zichzelf heel de tijd recht. Dat doet Linus dus absoluut niet he…

Fiona eind juli 2008